Zoeken

Praktijk Te Lintelo, arts voor Klassieke Homeopathie en Natuurgeneeskunde, gevestigd te Oudenbosch en Den Haag

Vrede

20 september 2013

'Vandaag hoor ik enkel Vrede'

Een hartenwens van mij is dit jaar of in 2014 een Vredesworkshop te geven in het Vredespaleis schuin tegenover onze medische praktijk in Den Haag. Het Vredespaleis bestaat dit jaar 100 jaar. Zou het niet een prachtige manier zijn om dat te vieren door juist op deze plek een workshop voor de Vrede te houden?

Ik ben zeer geïnspireerd en geraakt door het boek ‘ Absolutely Effortless Prosperity’ van Bijan.

30 dagen affirmaties

In dat boek geeft hij voor 30 dagen affirmaties voor meer Vrede in jezelf en in de wereld zoals jij die ervaart. Ik zet soms zo’n affirmatie op mijn Facebookpagina. Bijvoorbeeld: ‘ I love peace and I pause before I react’. Op dag 1 luidt de affirmatie: ‘ I speak only for peace. I watch what I say’. Op die dag krijg je dan als opdracht om te letten op wat je zegt. Een andere dag kan het zijn ‘ I listen only for peace.’ Dus je luistert die dag met oren die alert zijn op vrede, niet op strijd.

30 Edelsteenremedies

Geïnspireerd door dat boek heb ik 30 edelsteenremedies bij zijn affirmaties gemaakt. Ik heb er ruim een jaar aan gewerkt. Met het boek en die remedieset kun je jezelf intensief coachen, dagelijks en/of gericht. Stel je merkt dat er om je heen veel ruzie en strijd is, dat er soms harde woorden vallen, dan kun je besluiten om je bijvoorbeeld een week lang te concentreren op die ene affirmatie ‘I listen only for peace’ en de bijbehorende edelsteenremedie te gebruiken.

Met die 30 remedies kun je elk kanaal en elk zintuig aanraken zodat Vrede op elke gebied tot je kan komen. Het lukt natuurlijk niet na 1 dosering en niet meteen, maar als je doorzet kan het heel ver gaan. Zelfs de energie van je ouders, je voorouders en je DNA kunnen zo beïnvloed worden.

Overtuigingen

Er is op dit moment heel veel oorlog en strijd gaande in de wereld. Dat komt voor een groot deel door onze overtuigingen. Overtuigingen dat er niet genoeg is, dat we bang moeten zijn. Angst dat we niet genoeg te eten hebben, niet kunnen rekenen op een dak boven ons hoofd. Zolang onze overtuiging is dat er schaarste bestaat en dat angst dus gerechtvaardigd is, zullen we elkaar blijven bestrijden.

Als we de overtuiging hebben dat er genoeg is voor iedereen, hoeft er geen strijd te zijn en geen angst. Dan weten we dat we met iedereen in vrede kunnen leven. Dat lukt wanneer we luisteren naar ons grote Zelf en niet naar ons kleine ego.

 Voor een video van Bijan van dag 20 zie:

http://www.youtube.com/watch?v=ypR2VkJFAss&list=PL89B0A3F6E0E0006E

  Deel deze pagina met je netwerk:

Aanvullende gegevens